Хасково

Сформират 2 яслени групи в ЦДГ „Ежко Бежко“?

ImageПреобразуване на Целодневна детска градина № 4 „Ежко Бежко“ в Обединено детско заведение ще гласуват съветниците в Хасково на предстоящата сесия идния петък. Предложението е на кмета Георги Иванов, защото към заведението проявяват интерес деца от яслена възраст – от 3 месеца до 3 години.  

В детската градина са постъпили молби за прием на 17 деца от яслена възраст и са проведени разговори с родители на още 10 деца. В същото време в квартал „Орфей“, който е един от най-големите в Хасково, има само едно функциониращо ОДЗ № 15 „Слънце“ с девет градински и три яслени групи. 

Детска градина „Ежко Бежко“ заработи от 1 септември, миналата година, с капацитетът за 100 деца, разпределени в четири възрастови групи. Там бяха записани 67 деца в три възрастови групи, като делът на 3-4 годишните е 2/3 от общо записаните в градината. В момента в градината има свободен капацитет за отглеждане и възпитание на още до 40 деца.

Приемът в забавачницата стартира от 1 август, 2012 г, след като се попълниха групите в останалите детски заведения в Хасково. Това е и причината да бъдат сформирани 3 групи, въпреки че има възможност за още. В градината има свободни помещения и могат да бъдат сформиране две яслени групи, всяка с капацитет от 8 до 18 деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button