Хасково

Подреждат фотоизложба за годишнината от наводнението в Бисер

Наводнението в БисерС фотоизложба „Бисер – спомен за бедствието и човешката солидарност“ ще бъде отбелязана годишнината от бедствието на 6 февруари миналата година. Тогава харманлийко село остана под вода след като се скъса стената на язовир Иваново.

Инициатори на изложбата са Областна администрация – Хасково и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР.

Със свои снимки в предварителния подбор могат да участват както професионални фоторепортери, така и граждани, документирали събитията от преди година. Идеята на организаторите е да селектират най-запомнящите се кадри, съхранени в архивите.

Наводнението в Бисер

Тази снимка на фоторепортера на Haskovo.info Георги Даскалов бе публикувана в Ройтерс

Снимките трябва да бъдат във формат JPEG 30/44 см., резолюция 300 п/инч и да бъдат изпратени на e-mail: v.todeva@hs.government.bg не по-късно от 31 януари.

Според регламента за участие всеки кадър трябва да бъде озаглавен, да фигурира името на автора, както и да бъде придружен с кратка информация и история на заснемането.

Инициативата е спомен за човешката болка, която не трябва да бъде забравяна, но и  израз на благодарност към всички доброволци, институции и организации за  съпричастността и помощта, която оказаха и продължават да оказват за възстановяването на засегнатите от наводнението селища в Хасковска област.

Изложбата да бъде подредена на 6 февруари в Министерски съвет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button