Хасково

Адвокатите не успяха да си изберат председател, гласуват пак след седмица

Адвокатска колегия - ХасковоАдвокатска колегия – Хасково не успя да си избере председател. Кандидати за поста бяха Димо Стоянов, който има 31 години адвокатски стаж, Татяна Пальова и Меглена Гунчева – с по 20 години стаж и Христо Кожухаров – с 16 години стаж.

Около 230 адвокати от областта участваха в избора. 90 от тях бяха изпратили пълномощници, които да упражнят правото им на глас. Така  Димо Стоянов и Меглена Гунчева отидоха на балотаж с разлика от няколко гласа в полза на Гунчева. Прекият двубой между двамата обаче ще бъде следващата седмица.

Преди гласуването адвокат Веско Георгиев призова колегите си да дадат своя вот за жена, тъй като жените били по-добри ръководители. „Ако искаме нещо да се промени, трябва да се променят хората, които управляват“, заяви юристът.

Адвокатска колегия - ХасковоАдвокат Георги Зарчев разкритикува четиримата кандидати за шефския пост за това, че нито един от тях не е представил програма или идеи за развитие на Адвокатската колегия. „Или трябва да гласуваме за някаква търговска марка?„, попита риторично Зарчев. „Тази длъжност е въпрос на политики. Затова ми липсват програми и идеи“, допълни той.

Преди гласуването  досегашният шеф на колегията Добри Рангелов отчете изминалата година под негово управление. Той съобщи, че през 2012-та са постъпили 20 жалби от граждани, които са били недовобни от действията на адвокати – членове на колегията.

Адвокатска колегия - ХасковоАдвокат Маргарита Раева допълни, че за същия период са образувани 4 дисциплинарни дела срещу адвокати от колегията, неплащали вноски към местната колегия и ВАС. Три от тях са завършили с осъдителни решения.

Двама от юристите са били лишени от правото да упражняват професията си за три месеца, а третият е бил глобен с една минимална работна заплата.

Във връзка с постъпило искане от група адвокати за справка за разпределението на служебните защити на адвокатите, регистрирани в местната колегия, Добри Рангелов предостави на колегите си подробна разпечатка. Адвокат Веско Георгиев открито обвини бившето вече ръководство на колегията, че е давало на няколко колеги служебни защити за над 10 000 лева. Дали това е така не стана ясно. Единственото уточнение, което направи адвокат Рангелов е, че заради бежанската вълна работата на свиленградските адвокати се е увеличила.

Адвокатска колегия - Хасково

Димо Стоянов

Адвокатска колегия - Хасково

Меглена Гунчева

Адвокатска колегия - Хасково

Татяна Пальова

Адвокатска колегия - Хасково

Христо Кожухаров

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button