Хасково

И на 18, и на 98 хасковлии с гражданска позиция

РеферендумътВъпреки ниската избирателна активност до този момент, въпросът „Да се развива ли ядрената енергетика на Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала“ накара до урните да отидат и млади, и стари.

Около 11:00 часа днес в СИК №102 в Професионалната гимназия по лека промишленост гласуваха един след друг най-младия и най-възрастния избирател в тази секция.

Петя Вълчева е станала пълнолетна преди по-малко от месец – навръх Нова година. Тя е възпитаничка на Финансово – стопанската гимназия. Дванайсетокласничката учи „Банково дело“.

Въпреки, че съучениците й не са ентусиазирани от днешния референдум, Петя смята, че всеки, който има гражданска позиция трябва да я изрази, а това в случая става с гласуване.

Референдумът„Няма значение дали ще зачертаеш „да“ или „не“ в бюлетината. Важно е хората да отидат до урните, защото днешният избор е съдбовен„, смята дванайсетокласничката.

Минути преди нея своя вот пусна 98-годишният Атанас Цветков. Възрастният мъж обясни, че въпреки студа и труднопроходимите улици е отишъл до урната защото сметките му за ток били високи.

Той също призова хората да излязат и да гласуват на първия в новата история референдум в България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Борис Ангелов
Борис Ангелов
27.01.2013 18:49 18:49

На Референдума с НЕ гласуват тези които познават само цифрите и са се специализирали в броенето на пачки с пари,затова тях не ги интересува как преживяват съгражданите им и колко щял да поскъпне тока и всички останали стоки. Това са врагове и предатели на собственият си народ !

Back to top button