Хасково

Само Любимец с малко против нова АЕЦ, другите в Хасковско – за

Гласуване, илюстрацияЕдинствената община от област Хасково, в която повече от половината избиратели са отговорили с „не“ на въпроса „Да се развива ли ядрената енергетика на Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала“, е Любимец.

По данни от паралелното преброяване на ГЕРБ 1046 жители на общината са отговорили с „да“ на въпроса на референдума, а 1130 – с „не“. Така на практика 52% от любимчани са се обявили против развитието на ядрената енергетика чрез нова централа.

В останалите общини убедително води отговор „да“ на референдума. В Тополовград с „да“ са отговорили 61% от избирателите, в Димитровград – 62%, в Симеоновград – 62%, в Ивайловград – 64%, в Харманли – 65%, в Маджарово – 65%, в Свиленград – 69%, в Стамболово – 77%, а в Минерални бани – 82%.

Гласуване, илюстрацияВ община Хасково при 77% обработени протоколи от СИК процентът на подкрепилите референдума е 64. Най-активни са били гласоподавателите в Минерални бани, Любимец и Ивайловград. В тези общини е отбелязана почти рекордна за референдума избирателна активност съответно 28%, 26% и 24%.

Интересен е фактът, че в ромските секции в Хасково активността е била между 1 и 2 процента. Това са СИК-ове с номера 60, 64 и 65, които се намират в НУ „Г.С.Раковски“ и Професионалната гимназия по транспорт.

Официални данни от Районната избирателна комисия засега не са предоставили. Според председателя й Димитър Гавазов данни за отделните общини нямало, тъй като програмният продукт не позволявал подробни изчисления.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button