Хасково

Невежи членове на СИК вдигнаха броя на гласувалите в областта с 2 700

РеферендумътБроят на подписите в избирателните списъци на референдума и броят на откритите в урните пликове се разминават с 2 678. Поне това показват официалните протоколи на Районната избирателна комисия в Хасково. Според данните подписите са значително повече от реалните бюлетини.

Проверка на Haskovo.info установи, че разликата идва най-вече от общините Харманли, Симеоновград и Хасково. Най-голямо е разминаването в Хасково – с 1 837. Внимателен преглед на протоколите на отделните секционни комисии показа, че в четири от тях подписалите се в списъците са колкото и общият брой на избирателите.

Това са секции 76, 83 и 95 в град Хасково и секцията в село Въгларово. В градските протоколи разликата е общо 1 445, а в селската – 387.

Според председателя на Районната избирателна комисия Димитър Газазов става въпрос за техническа грешка. Вероятно заради невежеството си при попълването на протоколите членовете на СИК-овете механично са преписали броя на гласоподавателите в графата с броя на подписите.

На въпрос защо грешката не е установена при приемането на книжата в РИК Гавазов отговори, че тези цифри не влизат в контролите, които се следят.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.02.2013 16:52 16:52

ИЗОБЩО НЕ СА НЕВЕЖИ.КАК ИНАЧЕ ЩЕ ДОСТИГНЕ КВОТАТА.

Back to top button