Хасково

Рязко скачат болните от ОРЗ, джипитата на ръба

ImageРязко се е увеличил броят на болните от остри респираторни заболявания през последните дни в област Хасково. Само за периода 21-27 януари са регистрирани общо 130 случая на ОРЗ или заболяемостта е достигнала 170 на 10 000 души. За сравнение през предходната седмица на месеца заболелите са били 103-ма.

Само през вчерашния ден в информационната система за сентинелно наблюдение на заболяемостта от ОРЗ и грип са регистрирани общо 27 случая, съобщи за Haskovo.info директорът на Дирекция „Надзор на заразните болести” д-р Снежана Иванова.

Вирусните инфекции, които са предвестници на грипа, рязко ескалират през тази седмица, коментираха и лични лекари в Хасково. Новото тази година е, че високата температура е в комбинация с кашлица, която трудно се лекува и лесно се стигна до по-сериозни усложнения като пневмония.

По-големият брой заболели води и до друг проблем – недостиг на направления за консултации при специалист или медицински изследвания. В момента сме на ръба, казват джипитата, които при завишаване на болните имат нужда от повече талони.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button