Регион

Година след бедствието в Бисер, героите с медали „За заслуга“

Героите от БисерПочти година след наводнението в харманлийското село Бисер двама от героите Атанас Атанасов и Атанас Георгиев ще бъдат удостоени с медали „За заслуга“ в областта на борбата с бедствия и аварии.

Висшите държавни отличия двамата бисерчани ще получат утре лично от президента Росен Плевнелиев на специална церемония  в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

Haskovo.info припомня, че на 6-ти февруари, когато триметровата вълна заля харманлийското селото, трима мъже спасиха десетки души от бедствието. Красимир Колев помагаше с трактора си, Атанас Георгиев извозваше пострадалите с пикапа си, а Атанас Атанасов вадеше хората на гръб от къщите.

Въпреки че тримата бисерчани не спасяваха бедстващите, за да печелят награди, те получиха не едно признание за геройската си постъпка. Месец след наводнението в Бисер Атанас Атанасов, Атанас Георгиев и Красимир Колев получиха отличия за доблест и достойнство от кампанията на вестник „24 часа“ и БНТ „Достойните българи на годината“. Тримата герои получиха и парични награди от вътрешният министър Цветан Цветанов и бяха предложени за удостояване с медал „За заслуга“, който ще получат утре.

Само преди месец Атанас Атанасов връчи наградата „Спортист на годината“ на гросмайстор Антоанета Стефанова. Бисерчанинът бе един от осемте обикновени българи – участници в церемонията, наречени „невидимите супергерои“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button