Хасково

Общината получи зелена светлина да съди Министерството на отбраната

СесиятаОбщински съвет – Хасково даде съгласие на общинска администрация да заведе съдебни дела срещу Министерството на отбраната, за да може Темида да се произнесе по казуса чия собственост са военните имоти на територията на Хасково.

Всички съветници с изключение на група на ГЕРБ подкрепиха докладната. Шстимата представители на партията на Бойко Борисов гласуваха „въздържал се“.

„Това е поредната незаинтересованост относно онова, което би било бъдещето на Хасково и би променило до голяма степен визията на града“, заяви след вота градоначалникът Георги Иванов. Той припомни, че от 2001 година администрацията се бори да си върне военните имоти. „Срещал съм се с всички министри. Имахме щастие последният министър Аню Ангелов да е родом от Хасково. Той даде сериозно обещание, че ще ни даде онова, което ние искаме, но не стана“, коментира Георги Иванов. Той изтъкна факта, че през последните два месеца всички областни градове, които се управляват от кметове от ГЕРБ, са получили стотици декари военни имоти.

СесиятаТой припомни решението на някогашния Градски съвет в Хасково, който е предоставил за ползване военните имоти на царската армия до онзи момент, в който има такава на територията на общината. „В момента армия има само в поделението на ул. „Стара Планина“.“, подчерта Георги Иванов.

Той представи и визията на общината за въпросните военни имоти ако успее администрацията да си ги върне. На терена над ДНА ще изградим спортен комплекс, мини детски лунапарк и градски парк за отдих. Вторият терен на бул. „Г.С. Раковски“ е предвиден за мултифункционален комплекс – нещо подобно на МОЛ, който обаче ще се изгражда от името на общината и след това ще се предостави за ползване при съответните изисквания, допълни кметът. Третият имот на бул. „Васил Левски“ и ул. „Ком“ ще е жилищна зона с паркинги, зелени площи и спортни площадки. Всичко това е заложено в интегрирания план за градско развитие, за осъществяването на който ще се кандидатства за европейско финансиране при олекотена процедура, уточни още градоначалникът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
любопитко
любопитко
01.02.2013 15:40 15:40

И всичко това ще го построи строителната фирма на кмета и фамилия?

Атанас Стефанов
Атанас Стефанов
01.02.2013 17:38 17:38

Поздравления към най-истинският кмет в област Хасково- ами какво да кажем за най-заспалият кмет на Харманли,който също трябва веднага да заведе дела срещу Министерство на отбраната точно по същият казус–за земята на казармите-докато не са станали частна собственост на Ирена Узунова….

Анонимен
Анонимен
01.02.2013 23:02 23:02

АЗ АКО СЪМ КМЕТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН СТРОИТЕЛ С ФИРМА,СЪЩО НЯМА ДА ДАМ ДА СТРОИ НЯКОЙ МЕСТЕН ТАРИКАТ С ДВЕ ЛЕВИ РЪЦЕ И БУТИЛКА УИСКИ,КАТО ЗЛАТКО МАРЧЕВ…

Анонимен
Анонимен
02.02.2013 9:22 9:22

Дайте на ламята още,дайте и всичкооо…

христов
христов
02.02.2013 9:42 9:42

Построеното остава,никой не е отнесъл нищо със себе си в отвъдното.Всеки трябва да създаде нещо.Да посади дърво,да сложи камък върху камък,да роди и отгледа дете.Каквото и да е само да създаде.Ако всички според възможностите си създадат нещо без да мислят как да разрушат създаденото от другите всичко ще е ок.Ако човек не обича себе се не е в състояние да обича никого и нищо.

Back to top button