Хасково

Театър „Арлекин“ открива новия сезон с „Кучката“

Театър С постановката „Кучката“ на Теодора Димова Театър „Арлекин“ към Младежкия център открива тази вечер новия творчески сезон. Премиерата бе през миналия сезон, а сега я възстановяваме с нови актьори, разказа ръководителят на театралната школа Румяна Георгиева.

„Кучката“ е съвременна драма за сблъсъка между една дъщеря и нейната внезапно появила се майка. Пиесата е написана по истински случай. Момче и момиче, разделени при раждането се срещат след години и се влюбват. Майка им прави всичко възможно да ги раздели, което накрая води до самоубийството на момчето.

Репетициите в Младежкия център текат от ноември. Децата са много мотивирани и всички искат да играят на сцената, но това изисква подготовка, коментира Румяна Георгиева.

След тази премиера Театър „Арлекин“ ще представи и „Нора“ на Ибсен, „Топлината през ноември“ на Яна Добрева, „Домът на Бернарда Алба“ и „Очарователната обущарка“ на Федерико Лорка, „Добрата магьосница“ на Панчо Панчев. Предстои и участие в няколко национални фестивала в Пазарджик, Бургас, Варна и Поморие. Финансирани са и два театрални обмена, които ще бъдат през март в Германия и Австрия.

За 3 поредна година театралната школа ще раздаде и годишните си награди на специална церемония. Засега е планирано това да стане преди Деня на театъра – 27 март.

Театър   Театър  

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button