Хасково

Земеделците в Хасковско се готвят за национален протест

ImageЗемеделците излизат на общонационален протест на зърнопроизводителите между 18 и 22 февруари в София, съобщи за Haskovo.info председателят на Сдружението на зърнопроизводителите в Хасково Тенчо Тенчев. Днес той участва на заседанието на Управителния съвет на Националната асоциация.

Всички малки земеделци сме ощетени от политиката в сектора, заяви Тенчев. Според него в протеста се очаква да се включат над 300 земеделци от Хасковска област, които по думите му са в тежко финансово положение. Причината е, че все още не са получили евросубсидиите, които трябваше да бъдат изплатени до 31 януари.

Става въпрос за 1 милиард лева. Тези пари пак ще влязат в обръщение в републиканския бюджет, защото всеки от нас виси с дългове за горива и препарати, уточни Тенчев.

Този път земеделците няма да вадят тежка селскостопанска техника, а ще заминат с автомобилите си за столицата. Те вече са получили подкрепа от Асоциациите на земеделските кооперации и собствениците на земеделски земи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ppp
ppp
05.02.2013 17:52 17:52

Всяка година по това време се правт стачки от зърнопроизводителите всяка година реколтата е много слаба няма субсидий за това и онова и всяка година живота им се подобрява и подобрява.Колите им стават все по скъпи банковите сметки все по големи.До сега никой не се е отказал!

Анонимен
Анонимен
05.02.2013 17:56 17:56

Ами така е в България – реване му е майката.Съгласен съм с това за колите.Дават им пари за фуражи пък те си купуват „жипове“/по хасковски/.

gost
gost
05.02.2013 18:05 18:05

zemedelcite ne kupuvat djipove kupuvat kato vasss idiotiiii 🙂

гост
гост
05.02.2013 18:23 18:23

Ще протестират и още как. Щом някой ги лъже – имат право!!! Първо ги купиха с обещания, а после – само лъжи!!!

pecho
pecho
05.02.2013 18:36 18:36

NEKA SI POKAGAT AVTOMOBILNIA PARK NA LI4NITE
MPSTA I TOGAVA DA PROTESTIRAT PAK

Стефан Георгиев
Стефан Георгиев
05.02.2013 19:50 19:50

Зърнопроизводителите предварително трябва да са на ясно,че никакви евросубсидии няма да получат. Правителството е в паника и бързат да заличават и документи и еврофондове-като се подготвят да изчезват след месец юни. Терена за следващият кабинет трябва да бъде равен на нула- образно казано – ДА БЕРАТ ДИНИ ОТ ОБРАН БОСТАН !!!! ГЕРБ – ГРУПА за ЕТАПНО РАЗГРАБВАНЕ на БЪЛГАРИЯ

Време е да се събудим
Време е да се събудим
05.02.2013 20:18 20:18

Стига с този тъп български манталитет – да се гледа в хорската чиния!!!! Всеки има право да отстоява правата си!!!!! Стига сте гледали кой с каква кола, какъв телефон и с каква техника е! Който е недоволен има право на глас и позиция! Щом имат обещания и споразумение – то трябва да се спазва! Някой ако не плати една вноска по кредита си дали банката ще му каже че няма проблем и ще го изчака 2-3 месеца – едва ли?!!?!?! Това може да го направи само бат’Бойко!!! Стига вече празни думи и обещания!!!!!

rasho
rasho
05.02.2013 21:11 21:11

Абе въпроса не е в това какви коли карат и какви трактори въпроса е че цяла сюрия министри са се подписали на документ, който не спазват нали се сщате, че това им е отношението и към здравеопазване и към образование и към всичко и не гледайте какви коли карат 4е като нямат парички за пролетната кампания като не успеят да наторят като зажънат някакви мизерни добиви да не се чудите после защо хляба е 3 лв олиото е 3лв, защото ако се държахме заедно когато прее*ат някой вместо да се радваме щеше да е по добре за всички ни а що се отнася до коментара на PECO само малоумници като теб виждат проблемите едностранно и затова ще продължиш да си караш жигулата и да гледаш колите на другите.

ivan
ivan
06.02.2013 8:44 8:44

kato sta4kuvate zapushete patia kapitan andreevo tova e vratata kam evropa a ne da ot4itate deinos samo s taktorite

Back to top button