Хасково

Съдът решава за последното разширяване на синята зона до месец

Синя зона, архивДо месец Хасковският административен съд ще се произнесе за това правилно или не общинските съветници са приели поредно разширяване на „синята зона“ в областния град с нови 146 места.

Haskovo.info припомня, че в края на октомври местните парламентаристи гласуваха да бъдат обособени нови паркоместа на ул. „Козлодуй“, ул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Атон“. Решението обаче бе атакувано от губернатора Ирена Узунова в съда с мотив, че новите места в „синята зона“ не са съгласувани с КАТ.

Днес в съда  прокурорът бе лаконичен, че подкрепя искането на областния управител. Юрисконсултът на администрацията не изложи мотиви в подкрепа на исканата отмяна на решението на Общински съвет, но представи  като доказателство писмо и становище от началника на сектор „Пътна полиция“ Атанас Джунов, че в ОД на МВР не е постъпвало искане за съгласуване на новите паркоместа.

Председателят на Общински съвет адвокат Иван Иванов за сметка на това засипа съда с нови доказателства. Той представи разпечатка, от която е видно, че проекторешението за разширяване на „синята зона“ е публикувано в 14-дневен срок преди приемането му, каквото е изискването по закон. Той представи и заповед на кмета Георги Иванов от ноември 2011 година, с която се одобрява назначаването на Общинската комисия по транспорт, където е видно, че в нея има представител на Пътна полиция.

В залата стана ясно, че на заседанието на комисията, на която новите паркоместа са били одобрени, служителят на ОД на МВР не е присъствал. В тази връзка адвокат Иван Иванов представи и протокол от въпросното заседание. Съдът прие като доказателство и уведомително писмо от януари тази година до кмета, в което началникът на сектор „Пътна полиция“ иска от градоначалника да бъде организирано движението в различни части на града по повод референдума миналия месец.

Председателят на Общинския съвет подчерта, че това писмо показва, че именно кметът е този, който определя организацията на движение в общината. Той допълни още, че заповедта на областния управител, с която се стопира решението на Общински съвет – Хасково е в нарушение на изискванията за валидност на въпросния документа, тъй като нямала № и дата на издаване. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ххх
ххх
06.02.2013 17:55 17:55

А стига ве,какво се лигавите с тази Узунжовска мастия,какво го гледате да се подиграва със всички,това да не му е бащиния.Засрамете се държавни органи,никъв х*й не ктава от вас.

Back to top button