Хасково

Рекорден брой проверки за пушене през януари, 12 глобени

ImageРекорд по проверки – 352 за спазване на забраната за тютюнопушене постави през миналия месец Регионалната здравна инспекция в Хасково. Под полезрението на инспекторите са попаднали 1/3 от всички регистрирани обекти в областта, които са около 1 000.

Съставени са 12 акта, 10 от тях са на управители на заведения, в които се е пушело, въпреки забраната. Глоба е отнесъл също клиент и сервитьорка, която е хваната с цигара на работното си място. Най-много нарушения са констатирани в областния град, и то в периода непосредствено след празниците.

Редки са случаите, в които съставените актове се атакуват в съда, коментира началникът на Дирекция „Профилактика на болестите и промоция на здравето” д-р Иван Александров. До момента има отменен само един акт, и то заради техническа грешка, при която е била объркана датата на констатиране на нарушението, уточни той.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
16.02.2013 21:05 21:05

pravete proverki po no6tnite barove-po konkretno taka nare4enijat:,,pianobar-light,,,kadeto se pu6i postojanno po kasnite 4asove,a i po drugi no6tni zavedenija?!!!!!aktove do dubka na sobstvenicite,a i na maloumnite pusha4i?!!! sre6tu zakon ne se varvi,ne razbrahte li ve4e be prostaci?!!!!!!!!!!!!

Back to top button