Хасково

Говорещи кукли долетяха от побратимения град Шатура

Маша и мечокътИнтерактивни кукли ще помагат на малчуганите в Хасково в заниманията им по руски език. Те са дар от районната администрация на приятелския град Шатура в Московска област. Маша и Мечокът, Чебурашка и други популярни герои от руския фолклор, книги и филми изговарят до 100 думи и изрази и превръщат усвояването на руската реч в привлекателна игра. Пак от Шатура се очаква да пристигне и дарение от книжки и учебни пособия.

Заниманията с говорещите кукли започват от началото на втория учебен срок в подготвителни групи в детски градини и училища. В СОУ „Св.Паисий Хилендарски“ , където руски се учи от първи клас, предучилищната група е вече сформирана, както са пожелали родителите. Желаещи има и в  ЦДГ №3 „Зорница“ и в СОУ „Васил Левски“.

Haskovo.info припомня, че в община Хасково е възобновена идеята езика на Пушкин и Толстой да се учи от детска възраст. Методиката с приложение на игровия подход е разработена от русистите Валентина Ванчева, Екатерина Тодорова и Ирина Запрянова .

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button