Регион

Бисер почете жертвите на наводнението с панихида

БисерПанихида в памет на шестте жертви, които харманлийското село Бисер даде при наводнението на 6 февруари миналата година, бе отслужена днес в местната църква.

Близките на загиналите се събраха в ремонтирания православен храм, за да почетат паметта на скъпите за тях хора.
След панихидата шествие се отправи към моста на местната река, от който бяха хвърлени 6 венеца – по един за всеки от загиналите.

БисерЧаст от тях останаха на територията на селото, за да напомнят за трагедията. Година след наводнението жителите на Бисер все още ясно си спомнят миналия 6-ти февруари, когато триметрова вълна заля селото. Причината за трагедията бе скъсалата се стена на язовир Иваново.

Година след инцидента все още няма виновен за случилото се.  Хората в селото продължават да чакат истината. Надяват се да я научат скоро.

Както Haskovo.info писа срокът за разследването е удължен до 15 февруари. Назначените две експертизи вече са изготвени. Какъв е резултатът от тях ще стане ясно най-рано след десетина дни.

ВидеоВижте видео материала

Бисер Бисер

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button