Хасково

Не засекретиха делото за проверката на строителството в КАТ

КАТ - ХасковоАдминистративен съд Хасково гледа делото за проверка на строителството в двора на КАТ. То е образувано по жалба на общината срещу спирането на инспекцията от страна на областния управител Ирена Узунова.

За разлика от предишното подобно дело, по което съдът трябваше да се произнесе за проверка в Учебния център на МВР, това не беше засекретено.

Инспекцията на сградите в двора на КАТ – Хасково бе инициирана от заместник – кметът Нели Станева в края на ноември. Няколко дни по-късно губернаторът Ирена Узунова издаде заповед за спиране на проверката с мотив, че този обект е със специален статут. Според нея промените в закона за устройство на територията от ноември дават право на кметовете да проверяват единствено обекти от 4, 5 и 6 категория, а във въпросната заповед не било посочено от каква категория са обектите в двора на КАТ.

„Заповедта на областния управител е незаконосъобразна“, каза в съда днес адвокатът на общината Иван Иванов. „Вече е налице практика актове, издадени от кмета да се спират целенасочено„, коментира Иванов. Той изрази учудването си, но и задоволството си от факта, че в този процес не е поискано засекретяване на делото, както стана с делото за проверката на вилата на МВР на Кенана.

Решението на Хасковския административен съд ще стане ясно до месец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
КАТ
КАТ
07.02.2013 15:39 15:39

Затваряйте го тоя КАТ.

чичопей
чичопей
07.02.2013 17:05 17:05

откакто помня след 1989 г задълженията на всицки омластни управители се изразяват в това да се заяждат с кметовете -единктвено изключение бе райна йовчева

Back to top button