Регион

Още не е ясно защо са измрели кокошките в Козлец

Умрели кокошки, архивВсе още не е ясна причината за масовия мор на кокошки в хасковското село Козлец. От вчера инспекторите на Агенцията по храните извършват проверка в селото, след като стана ясно, че преди десетина дни са започнали масово да измират пернати.

Не сме открили нито един труп на кокошка, за да можем да вземем проби, които да анализираме и да разберем причината за смъртта, обясни пред Haskovo.info директорът на областната дирекция на агенцията д-р Христо Вълчанов . Според него няма данни за епидемия сред пернатите, още повече, че през последните няколко дни няма нито един случай на смърт.

Другата причина за подобно предположение, че не са умрели всички кокошки на засегнатите стопани, а има много случаи, при които в един двор има мъртви птици, а в съседния всички са здрави.

По данни на кмета на Козлец Юмер Мерт в селото са загинали между 300 и 400 кокошки на около 70 стопани.

Предположения за причината все още нямат и местните хора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button