Хасково

Хасковлийки не искат повече пари за по-кратко майчинство

Майки, архивБолшинството от хасковските майки не са съгласни с идеята да получават по-високо майчинство за сметка на съкращаване срока за отглеждане на детето, показа проверка на Haskovo.info.

Идеята бе предложена от премиера Бойко Борисов, за да могат майките по-бързо да се върнат на работа. В момента платеното майчинство е 2 години. През първата майките получават 90% от заплатата, а през втората – 240 лева.

Тези пари стигат колкото за памперси, признават майките. Въпреки това по-голяма част от тях предпочитат да гледат децата си колкото е възможно по-дълго. Някои се опасяват, че ако ги пуснат на ясла по-рано, няма да бъдат гледани добре и често ще боледуват. Други споделят, че едва ли ще могат да се върнат на работа, защото работното им място не се пази.

ВидеоКакво мислят хасковските майки вижте във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button