Регион

„Вълшебната стая“ носи нови детски книжки в Димитровград

Библиотека Пеньо ПеневБогато илюстрирани книжки и образователни игри, предназначени за най- малките, ще получи Градската библиотека „П. Пенев“ в Димитровград. Списъкът от  заглавия е консултиран с педагози и библиотечни специалисти.

Новото попълнените на  фондовете на книгохранилището идва от  Българската  библиотечно-информационна асоциация  благодарение на  инициативата  „Вълшебната стая“, подкрепена от  благотворителната кампания “ Избери, за да помогнеш!“.  Освен Димитровград още 9 библиотеки в Асеновград, Ботевград, Гоце Делчев и други общински центрове  ще имат кътове за стимулиране на ранното детско развитие.

Изследвания в цял свят показват, че ранното общуване с книгите и системното четене на глас за най-малките ги подготвя успешно  за добрия им старт  в училище. Децата, които растат с книжки, приказки и истории, по-лесно се научават да четат и изпитват голямо удоволствие от четенето.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button