Хасково

Хасково намесено в далавера за източване на ДДС

Афера с ДДСОрганизирана престъпна група за източване на ДДС е разкрита при мащабна съвместна операция „Сладки“. Акцията е проведена от служители на националната полиция, НАП и Агенцията за безопасност на храните под ръководството на специализираната прокуратура. Нанесените щети за бюджета са за над 2 милиона лева.

Престъпната дейност е извършвана от четиричленна организирана престъпна група с цел избягване внасянето на ДДС в бюджета при покупка на захар от държави членки на Европейския съюз и последващо реализиране на стоката в България без документи и плащане в брой. Същевременно пред НАП са отчитани фактури за фиктивни въотрешнообщностни доставки към Румъния.

Афера с ДДСТърговията със захар е осъществявана от различни фирми от София, Ямбол, Варна. По същия начин са правени и сделки с олио. При разследването се установява, че декларираните доставки за Румъния са фиктивни, а захарта и олиото са реализирани в различни населени места в страната ни. Разтоварването на захарта е ставало в складови бази в Сливен, Варна, Бургас, Харманли, Хасково и Добрич.

Задържан е лидерът на организираната престъпна група. Това е 25-годишният И. Г. от Ямбол, който е криминално проявен, но не е осъждан.

В рамките на полицейската операция са претърсени 26 обекта на територията на 8 областни дирекции на МВР, като свидетели са разпитани над 50 души. От офиси, домове и автомобили са иззети документи, мобилни телефони,  компютърни конфигурации, суми в евро, около 200 000 лева, печати на фирми и други.  Работата по разследването продължава.

 Афера с ДДС Афера с ДДС 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
оп'ала
оп'ала
08.02.2013 14:06 14:06

Ей,най накрая ромската фирма ‘БАЛКО’ ,светна им крушката на МВР-то.

Back to top button