Регион

Божидар Димитров – почетен в Ивайловград, скара общинските съветници

Божидар Димитров и Симеон Дянков в ИвайловградВ истински панаир се превърнало избирането на директора на Националния исторически музей Божидар Димитров за почетен гражданин на Ивайловград.

На сесията вчера общинските съветници от Коалиция „Общинска левица“ предложили точката да отпадне от дневния ред, тъй като на свое заседание членовете на постоянната комисия по Култура не са подкрепили проекта за решение, съобщи съветникът от „Общинска левица“ Стефан Танев.

Още повече, че в докладната от кмета Диана Овчарова имало само биографична справка за Божидар Димитров без нито един аргумент, мотивиращ предложението на градоначалника.

По време на сесията, съветниците от „Общинска левица“ дори са изразили възмущението си от факта, че в предварителната програма за празника на града 14 февруари, името на Божидар Димитров било обявено много преди решението да бъде гласувано на вчерашната сесия.

По време гласуването на въпросната точка четиримата представители на Коалиция „Общинска левица“ напуснали заседанието. Така в залата останали 9  съветници. Шестима от тях гласували „за“, а останалите трима – „въздържал се“. Така с обикновено мнозинство решението е било прието.

Не зная по какви причини Стефан Танев се опитва да прави интриги„, заяви вносителят на предложението Диана Овчарова.

Мотивите ми да предложа Божидар Димитров бяха, че през годините той намери финансиране и започнаха разкопките на крепостта „Лютица„, както и крепостта „Родостица„. С негово съдействие мозайките от вила „Армира„, които се съхраняват в Националния исторически музей, ще бъдат върнати. „Всичко, което е намерено по време на разкопките също се предоставя на Общинския исторически музей, за да можем да го ползваме“, подчерта Овчарова.

Междувременно днес стана ясно, че Божидар Димитров ще бъде гост на Деня на Ивайловград – 14 февруари, когато ще му бъде връчено почетното звание. На празника ще присъстват Пловдивския митрополит Николай и министърът на земеделието Мирослав Найденов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Знаещ
Знаещ
09.02.2013 20:31 20:31

Един пещерен идиот, преди много години нарече Армира вила. Скудоумието или полуграмотността продължават да тиражират идиотщината. Димоотводите – подслушвателни тръби, липсващият извор – турците затапили с дърво, обвито в овчи кожи и др. комунистически конспирации. За турците водата винаги е била богоугодно дело. Защо да затриват една чудесна римска баня? Тя си е и такава дори за малко познаващите човешката история. Армира би станала изключително атрактивно място при ново мислене и грабващ митологичен разказ. Жалко, със стари к..ви нов бардак не става… Особено в Ивайловград!

Back to top button