Хасково

Ирена Узунова ще си говори с Европейската комисия за наводнения

Ирена УзуноваОбластният управител на Хасково Ирена Узунова заминава на тридневно посещение в Брюксел заедно с губернаторите на останалите региони в страната. Там те ще имат среща с еврокомисаря Кристалина Георгиева и ще разговарят за бъдещето на европейската интеграция и управлението на Европейския съюз.

Ще се коментират приоритетите на регионите за следващия програмен период 2014- 2020 година, обясни пред Haskovo.info Узунова, която е част от работната група за новата програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“. Целта е да се набележат важните проекти, за които е необходимо да се отпуснат средства.

Узунова ще инициира разговор в Европейската комисия за превенцията от бедствия, каквито през миналата година не липсваха в Хасковска област. Една от важните теми е предотвратяването на последиците от високи води по реките Арда и Марица в Гърция и Турция, обясни Ирена Узунова.

Освен всичко останало, в Брюксел областните управители ще имат възможност да се запознаят с механизма на работа на Европейската комисия. В последния ден от посещението им е предвидено посещение и на Европейския парламент и Комитета на регионите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
селско
селско
12.02.2013 19:06 19:06

Да си говори,ама да си промени малко манталитета на пьрвомайска селянка.Преди няколко дни беше накарала личния си шофьор едва ли не да я вкара с колата в Дарик радио,да дава интервю. Чакаше я с включени светлини,ама точно до вратата и пречеше на движението.

Back to top button