Хасково

Съдът разреши на общината да провери строителството в КАТ

КАТ ХасковоХасковският административен съд обяви за нищожна заповедта на областния управител Ирена Узунова, с която бе спряна, назначената от заместник – кмета Нели Станева проверка за незаконно строителство в двора на КАТ – Хасково.

Според магистратите губернаторът няма правомощия да контролира актовете на кмета на общината, издадени по реда на ЗУТ. „С оглед тежестта на изложения порок съдът счита, че проверка на останалите основания за отмяна на акта не следва да се извършва“, се казва в мотивите на съда.

Haskovo.info припомня, че инспекцията на сградите в двора на КАТ – Хасково беше инициирана от Станева в края на ноември. Няколко дни по-късно губернаторът Ирена Узунова издаде заповед за спиране на проверката с мотив, че този обект е със специален статут.

Според Узунова промените в закона за устройство на територията от ноември дават право на кметовете да проверяват единствено обекти от 4, 5 и 6 категория, а във въпросната заповед не било посочено от каква категория са обектите в двора на КАТ.

Решението на Хасковския административен съд подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред ВАС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button