Хасково

Животът на 13-годишната ученичка от „Левски“ вън от опасност

ИнцидентътСъстоянието на 13-годишното момиче от СОУ „Васил Левски“, което вчера падна от четвъртия етаж на училището, се подобрява, съобщи за Haskovo.info управителят на МБАЛ – Хасково д-р Славчо Близнаков.

Животът й е извън опасност. Когато момичето се стабилизира достатъчно ще й бъдат направени две операции. Както Haskovo.info вече писа детето е с черепно-мозъчна травма, счупен прешлен и коремна травма.

Тази сутрин Славея е дошла в съзнание. Пред класната си Калинка Петрова, която я е посетила в болницата, тя е споделила, че не помни нищо от инцидента. Единственият спомен на момичето бил как си е изпуснала ластичката за коса. Къде е падната тя и какво се е случило минути по-късно към момента само се предполага. 

ИнцидентътСпоред директора на училището Ангелина Георгиева ученичката може би е паднала от прозореца на тоалетната на първия етаж. Тя предполага така, защото там прозореца е доста по-нисък. Тежките наранявания, получени след падането обаче, изглеждат нереално на фона на тази версия. Още повече че според разследващите чантата на Славея е открита на четвъртия етаж на училището.

На 2 ,3 и 4 етаж прозорците в тоалетната са доста по-високи и момичето трудно би се покатерило без чужда помощ, увери се лично Haskovo.info.   

От полицията взеха отпечатъци, за да се види точно от кой прозорец е паднала Славея. Разпитани бяха и нейни съученици дали знаят да е имала някакви проблеми или училищни неволи. В деня на инцидента тя е споделила пред класната си, че не се чувства добре и се е плискала с вода, каза днес Ангелина Георгиева.

Инцидентът стана вчера в ранния следобед. По време на учебните часове пострадалото момиче няколко пъти е ходило до тоалетната да се освежи, тъй като не се чувствала добре. След репетицията с вокалната група за днешния патронен празник момичето отново отишло до тоалетната и тогава станал инцидентът. Окървавеното дете било видяно от служителки на сметопочистващата фирма в Хасково, които подали сигнал на телефон 112.

ИнцидентътЗа инцидента в училището разбрали от полицаите, които около 14:00 часа вчера дошли в школото. Униформените установили, че детето е паднало от прозореца на тоалетната на четвъртия етаж. Според тях няма данни за престъпление, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР – Хасково Нина Николова.

Днес в СОУ „Васил Левски“ външен психолог ще разговаря със съучениците на пострадалото момиче и нейните приятелки. „Целта е децата да бъдат успокоени и да им бъде напомнено, че ако имат проблеми е добре да ги споделят и да говорят за тях“, каза началникът на Регионалния инспекторат по образование Иван Панайотов.

Патронният празник на гимназията днес ще бъде отбелязан, но в много обран вариант, допълни директорът на училището Ангелина Георгиева. Класните ръководители ще беседват с учениците за живота и делото на Васил Левски, но няма да пропуснат да разговарят с децата за вчерашния инцидент, уточни Георгиева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.02.2013 15:46 15:46

YWEDOMETE NI SLED OPERACIQTA KAK E MINALA!!!!!!!

Back to top button