Хасково

Прокуратура: КАТ да се оправя с кмета за премахнатия пътен знак

Мястото, където е бил знакаРайонна прокуратура – Хасково е отказала да образува досъдебно производство по преписката за премахнатия по нареждане на кмета Георги Иванов пътен знак, съобщи за Haskovo.info говорителят на обвинението Цвета Пазаитова.

„Преписката е изпратена на началника на сектор КАТ – Пътна полиция за реализиране на административната отговорност„, уточни тя. Така след като Районна и Окръжна прокуратура си прехвърляха преписката един на друг, я върнаха при първоизточника.

Сега началникът на КАТ Атанас Джунов трябва да прецени дали да глоби градоначалника и с колко.

Haskovo.info припомня, че проверката беше образувана на базата на докладни записки от служители на „Пътна полиция“ за случка от декември миналата година. Тогава по нареждане на Георги Иванов бил премахнат пътен знак, който забранявал влизането на автомобили към служебния паркинг до сградата на отдел „Архитектура“ на кметството. Преди това общински служители били глобени, че не го спазват.

Според униформените градоначалникът е нарушил чл. 270 и 282 от Наказателния кодекс като с действията си попречил на органите на реда да изпълняват задълженията си и превишил правата си „с цел да набави за себе си или да другиго облага или да причини вреда“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
КАЛЪФ
КАЛЪФ
19.02.2013 14:19 14:19

ХА СТЕ ГО ГЛОБИЛИ,ХА Е ЗАТВОРИЛ КАТ.

ДВАТА КАТА
ДВАТА КАТА
20.02.2013 9:26 9:26

Ха ми е пръднал на саксофонааа…

Back to top button