Хасково

Автомобилите минават технически преглед само след платен данък МПС?

ImageВсички пунктове, които извършват технически преглед на автомобили, да правят това след получаване на удостоверение от собственика за платен данък върху превозното средство, издаден от Общинската данъчна дирекция. Предложението на кмета Георги Иванов предстои да бъде гласувано на предстоящото заседание на Общинския съвет на 1 март.

Към 31 януари, тази година, просрочените задължения за данъка върху превозните средства към общинската хазна са 2 692 000 лева. Въпреки Закона за местните данъци и такси, според който заплащането на налога е „условие за редовност при годишния технически преглед на превозното средство“, на практика се оказва, че по пътищата се движат автомобили, на които не е платен данък за няколко години, посочва градоначалника.

Затова след направена консултация с Министерството на финансите, той предлага пунктовете да извършват технически преглед след задължително представяне на удостоверение за платен годишен данък. Тази услуга ще бъде безплатна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
titi6
titi6
21.02.2013 11:31 11:31

Какъв данък ,на кой този данък……….държава няма,какво ни стресирате Община Хасково?Ако си продам колата ще ми възстановите ли данъка,който е предварително платен?Що не си вършите работата,ами обирате народа по всякакъв начин.

ххх
ххх
21.02.2013 11:44 11:44

има си закон според който до края на март се минава с данък за предходната година а от първи април с този за текущата.ако има нарушения защо не се проверява кой къде и как е минал преглед ами искате да усложнявате процедурата???вие да не сте малоумен??????

изряден
изряден
21.02.2013 13:34 13:34

А като си плащаш данъка редовно и ти отнемат правото да спреш пред входа на блока на булеварда където живееш,дори багажа си да разтвариш от колата паяка ти я взема това какво е тормоз или пълнене на хазнта на общината

педераст
педераст
21.02.2013 13:56 13:56

Кмете,вече ще ядеш хуя тъпак.

Данъкоплатец
Данъкоплатец
21.02.2013 14:00 14:00

Този Узунжовски мръсник да си го начука в долната част на гърбъ,данъка мога да си го платя но 30 декември ако искам ако ли не мога и след две години,нали му плащам лихва на този п**ал сматан.Защо когато искам да си го платя на шести януари примерно не са готови и ме връщат?Защо още нямам съобщение колко ми е данъка на имота,на колата и т.н.Тая селска простотия няма ли да свърши.Има ли с някой да не се е заял този изедник,но и тая вода ще изтече че после-жална майка…

Back to top button