Хасково

Спипаха бракониери на „Токмакли“ с 32 кг риба

мрежи, архивТрима бракониери бяха спипани с 32 килограма риба на язовир „Токмакли“. Мъжете от Кърджали, които са на 29, 32 и 41 години са извършвали незаконния улов в землището на стамболовското село Кладенец.

Сигналът за нерегламентирания стопански риболов е подаден от служители на полицията в Стамболово. Последвала е проверка на място от инспекторите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.
При проверка на автомобила на нарушителите се установило, че те са превозвали и риба без декларация за произход и липса на търговски документ.

На бракониерите на съставени 2 акта. От тях са конфискувани гумена лодка с две гребла и 2 броя хрилни мрежи с обща дължина 240 метра. Иззетата 32,400 килограма риба, предимно толстолоб, е дарена на Дневния център за възрастни хора в Хасково.
 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button