Хасково

През 2012 година 8 деца жертви на престъпления в Хасково

Агресия8 непълнолетни деца са пострадали от престъпления през миналата година в община Хасково. В детска педагогическа стая са подадени сигнали за 11 малтретирани, като 5 от тях са пострадали от приятели и съученици, показва отчетът на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Той трябва да бъде гласуван на предстоящата сесия на Общинския съвет следващата седмица.

По данни на МВР през 2012 г. водените на отчет в педагогическата стая деца са 143, като новозаведените са 46. 78 от преминалите там са извършители на противообществени прояви, като 41 от тях са момичета. От водените на отчет деца 16 живеят в криминогенна семейна среда, 27 са сираци или полусираци, 22 не посещават училище и не работят. Тревожен е броят на установените деца, притежаващи и употребяващи наркотици – 8. 41 са случаите на бягство от дома, 7 – на скитничество, 2 – на проституиране, 20 – на просия.

И през тази година най-честото престъпление сред децата е кражбата. По-тревожна обаче е тенденцията за разрастващата се употреба на наркотици. Ръст бележи и броят на ражданията от малолетни и непълнолетни. През миналата година в местната комисия са постъпили 3 сигнала за малолетни родилки и 38 за непълнолетни.

По данни на отдел „Закрила на детето“ за 2012 година 100 деца в общината са живеели в риск. В институции са били настанени 41 деца, при близки и роднини – 127, 19 са настанени в приемни семейства, а 42 са били осиновени. Полицейска закрила е наложена на 5 деца.

Добрата новина е, че през миналата година нито едно дете не е станало жертва на трафик, сочи справката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button