Хасково

Дом „Надежда“ пред закриване

Дом "Надежда", архивСамо 3 деца са останали в Дом „Надежда“, съобщи Грета Иванова, директор на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“. Едно от тях ще бъде настанено в приемно семейство, а другите 2 в  социални заведения в Димитровград и Кърджали. Решение  за окончателното закриване на хасковския дом трябва да стане с решение на Общинския съвет.
За пълно осиновяване в регистъра са вписани 6 деца, а  новите  желаещи семейства са  81. През миналия месец са осиновени 3 деца, най-голямото от които е на възраст 4 г.

2 семейства са заличени от списъка на приемните, едно поради болест, а другото поради причини от емоционален характер. 47 са сега приемните семейства в областта, 17 от които в Хасково и 17 в Динево.

18 са сигналите за насилие, получени в Отдела за закрила на детето, според социалните работници  6 са се оказали неоснователни. Пострадалите от физическо и психическо насилие са 5 момчета и 7 момичета.

191 семейства  със 198 деца не са получили месечни надбавки заради неизвинени отсъствия. Най-голям е броят им в Димитровград и Хасково. Без никакви отсъствия през януари са в Мажарово и Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button