Хасково

Хасковската школа „Колорит“ с награди от национални конкурси

Школа КолиритС награди от участие в национални конкурси се похвалиха днес от Школата по приложни изкуства „Колорит“ при читалище „Заря“ в Хасково.
Възпитаниците на Веселина Делчева са грабнали призови места от VI национален конкурс „Наследниците на Дечко Узунов“, чийто организатор е Националната гимназия по пластични изкуства в Казанлък и Министерството на културата. Техните творби са били отличени сред общо 665 произведения на млади автори от 54 училища и школи от 32 населени места. В първата възрастовата група 10-годишният Богдан Янев е спечелил второ място, а 9-годишната Анастасия Йорданова е получила специална награда. Във втората възрастова група 13-годишният Симеон Монев е първи, а 12-годишната Ралица Стоянова е със специална награда.

С първо място и поощрителна награда приключи участието на децата от хасковската школа в другия национален конкурс „Моите детски мечти“, организиран от Министерството на образованието и Националния дворец на децата. Над 100 участници са се състезавали в три направления – литературно творчество, музикално изкуство и изобразително изкуство. В раздел рисунка в третата възрастова група Йоана Георгиева е на първо място, а във втората възрастова група Гергина Георгиева е с поощрителна награда.

Школа „Колорит“ се е откроила и с най-голямо участие в третото издание на националното изложение на таланта „ВИЖ! Фест“, организиран от Фондация Комунитас. Със свои творби са участвали нееднокраните степендианти на фондацията Луиза Китар, Лилия Петрова, Йоана Георгиева и Гергина Георгиева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
дора михайлова
дора михайлова
28.02.2013 22:26 22:26

Браво на децата и поклон на тяхната преподавателка!Тези деца трябва да са нашето бъдеще!

Back to top button