Хасково

ПМГ посрещна гости от 5 страни, опознават родните си места

ПМГХасковската Природоматематическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“ посрещна партньори от 5 страни. Това са над 20 ученици от Частно училище „ДОА“ /Турция/, Професионална гимназия „С.Г.Боско“ /Италия/, Югозападен колеж, Ома, /Великобритания/, 63-та гимназия /Латвия/ и Основно училище /Румъния/. Гостите ще останат тук до 8 март и ще бъдат настанени в семейства – домакини.

Днес всички участници в инициативата представиха презентации в Дома на учителя в Хасково. По-късно учениците ще посетят културни, исторически, спортни и развлекателни места и събития в Хасково и областта.

Основната идея на проекта се базира на разбирането, че процесът на урбанизация икономическа миграция на хората от селата и градовете, от Изток на Запад в Европа, води до загубата на култура, традиции и  понижава качеството на живот. Това пък се отразява негативно върху развитието на младите хора.

Затова една от основните цели на проекта е учениците да опознаят миналото на своите градове и села като проучат техните традиции, обичаи и история. А също така да опознаят и настоящето, възможностите и трудностите, които имат младите хора днес в родното си място. Това ще стане чрез организиране на фотографски състезания, конкурси за видео и презентации, фестивали, създаване на картички.

В рамките на инициативата ще бъдат осъществени 7 срещи в страните на партниращите училища. Предвижда се и създаване на клуб „Млади и предприемчиви“ в Природоматематическата гимназия с участието на повече от 50 ученици, както и изработка на интернет страница.

ПМГ   ПМГ

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button