Хасково

Глобиха хасковски ресторант заради 2 кила месо с неясен произход

БАБХ - Хасково2 килограма месо с неясен произход са открили инспекторите от Областната агенция по безопасност на храните в хасковски ресторант. Месото, което е било без идентификационна маркировка, е иззето и предадено на екарисаж за унищожение. На собственика на заведението е съставен акт, като глобата за това нарушение е от 500 до 1 000 лева.

Още два акта са съставени в областния град. Павилион за закуски е глобен за продажба на стоки с изтекъл срок на годност. Магазин пък е отнесъл санкция за неизпълнение на предписание по обновяване на материалната база и оборудване.

По един акт са отнесли търговски обекти в Харманли и Свиленград, където са открити нехранителни стоки с изтекъл срок на годност.

Общо 162 проверки са извършили през миналата седмица от Областната агенция по безопасност на храните. Издадени са 6 предписания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button