Хасково

100 пациенти приети с пневмония след грип за седмица

МБАЛ-ХасковоОбстановката в Хасковско след пика на заболели от грип и ОРЗ бавно се норализира. Броят на повалените от вирусни инфекции намаляла и за миналата седмица те са 218 на 10 000 души, съобщи началникът на отдел „Противоепидемичен контрол” към РЗИ-Хасково д-р Снежана Узунова.
Сега е моментът обаче на усложненията от грип. След преболедуване на заболяването нерядко има  усложнения, най-често пневмония. Само за миналата седмица са били хоспитализирани 100 пациенти със следгрипни усложнения. Предходната седмица те са били 60.

Заболелите от варицела също намаляват и през февруари са били 133 срещу 216 за януари. 5 са случаите на Хепатит А. Констатирани са и два случая на Хепатит В, където става въпрос за майка и 5-месечно бебе. Предполага се, че тя е предала заболяването на детото си.

През февруари са регистрирани и 4 случая на кучешка тения и два на салмонелоза.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ne n ne ne ne ne ne
ne n ne ne ne ne ne
08.01.2014 13:08 13:08

ne ne ne ne ne ne ne ne ne ne

ne n ne ne ne ne ne
ne n ne ne ne ne ne
08.01.2014 13:09 13:09

da

Back to top button