Хасково

5-ма ученици Езиковата със стипендии за обучение във Великобритания

ГПЧЕ - ХасковоТрима ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици „Проф.д-р Асен Златаров“ получиха пълни стипендии за обучение във Великобритания през учебната 2013 – 2014 година.

Борис Костадинов, Кремена Тодорова и Ивайло Лалов достигнаха до финалния кръг на конкурса – интервю на Българска Асоциация по Четене и днес стана ясно, че са се представили успешно, съобщиха от ръководството на училището. Частични стипендии /над 70 %/ пък са получили Велека Георгиева и Десислава Колева.

Още не мога да повярвам. Усещането е уникално, сподели пред Haskovo.info Борис Костадинов. Той разказа, че е приет в колеж в Кеймбридж, който се намира на 40 километра югоизточно от столицата Лондон. Годишната стипендия е между 32 000 и 36 000 британски лири, а сумата покрива всички разходи по обучението.

Всички ще се възползваме от тази уникална възможност. Учебната година започва в началото на септември. Имам опция да избирам между четири специалности, но аз искам да се занимавам с езици, каза още Борис.

За учениците, техните учители и за гимназията това е изключителен успех, защото ежегодно стипендии по тази програма получават не повече от 12 ученици от цялата страна, коментира помощник-директорът на езиковата гимназия Гергана Гочева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button