Регион

Училището в Добрич става детска градина

село ДобричУчилището в село Добрич ще стане детска градина. Сградата на школото ще бъде преустроена по спечелен проект по „Красива България“. Общата стойност на обекта е  около 283 000 лв.

По време на последното за миналата година заседание, Общински съвет – Димитровград взе решение Общината да кандидатства за реализирането на този проект.

Нуждата от преустройство на училището е заради недостига на места за детската градина в с. Добрич и възможността проблема да бъде решен като се предприемат действия за преместването й във въпросната сграда на старото школо.

Реализирането на проекта ще създаде възможност да се обхванат и децата на 5 и 6 години за задължителна предучилищна подготовка. Помещенията, в които досега се помещава детската градина са малки и не отговарят на изискванията. Посещават я 31 деца, а като желаещи са записани 40.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button