Хасково

Отново хасковлия поема икономиката на страната

Асен ВасилевНовият министър на икономиката, енергетиката и туризма в служебното правителство Асен Василев е от Хасково. Той наследява на поста друг свой съгражданин – Делян Добрев.

Василев е завършил хасковската езикова гимназия, а след това икономика в Харвард и е специализирал бизнес администрация и право в Harvard Business School и Harvard Law School. Министърът е съосновател и президент на Everbread – една от петте компании в света за ценообразуване на самолетни билети. Everbread е частично финансирана от Националния Фонд за Научни разработки на Сингапур и от първия инвеститор в Skype. 

Василев е и съосновател и директор е на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност. Преподавател е в програмата за икономически растеж и развитие, афилиирана със Софийския университет “Св. Климент Охридски” и с Центъра за стратегии и кoнкуретоспособност в Harvard Business School.

От 1999 г. до 2004 г. Асен Василев е работил като консултант в Monitor Group в САЩ, Канада, Европа и Южна Африка. Ръководил е проекти за маркетинг и стратегическо развитие на големи международни компании в телекомуникационната индустрия, енергетиката, минното дело, застрахователната индустрия и в редица големи производители на потребителски стоки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Един от Г.Кирков.
Един от Г.Кирков.
13.03.2013 8:18 8:18

То със първия Делянчо цъфнахме,а с тоя ще вържем.
Затова ни е всичката работа толкова и държавата ни такава.А това хлапе ако е като баща си В.Василев бивш служ.на КАТ Хасково където толково му беше службата. А сега работи в пътно мътно и е подсъдим за кражби продажби…

Георги Христов
Георги Христов
13.03.2013 14:58 14:58

Ние в миналото за 5 години с много труд и учене си взехме само ЕДНА диплома за висше образование. А в днешна България се излюпиха хиляди висшисти с по 4 специалности и дипломи- взети всичките в рамките на 4-5 години наведнъж. И за съжаление в това число попадат и министри и депутати и политици и общинари – като голяма част от тях са на границите на неграмотността и с 0 коефициент на интелигентност,но много добри познавачи на ПАРИЧНИТЕ ЗНАЦИ…Знаете ли колко депутати през това НС си купиха дипломи за висше образование- само като гаранция и етикет- тъй като тях никой не ги подлага на тестове за интелигентност или компетентност !

Един не от Г.Кирков.
Един не от Г.Кирков.
13.03.2013 16:11 16:11

Много КАЛИНКИ многооо,ама итая вода ще изтече.
И боклуците ще си отидат на мястото,ще облекат пижамките на раенцата да да…

Back to top button