Хасково

40 ученици от Южна България се състезават за най-добър млад строител

състезаниеОфициалният старт на регионалното състезание „Най-добър млад строител“ бе даден днес в Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“. 40 ученици от Южна България в продължение на два дни ще демонстрират умения и творчество чрез нови техники в областта на строителството.

С вдигане на българския флаг под звуците на националния химн състезанието бе официално открито. От ръководството на хасковската гимназия пожелаха успех на всички участници като са убедени, че всеки от тях е потенциален победител. Сили ще мерят 9 отбора от 9 професионални гимназии от Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Казанлък, Димитровград и Хасково.

Днес е първият етап от надпреварата, в която учениците ще решават теоретичен тест. Утре започва практическата част, която ще се проведе в четири дисциплини – мазилки, шплаковки и бояджийски работи, облицовки и настилки, зидария и сухо строителство.

Жури от професионалисти в областта на строителството ще оценява уменията на състезателите. Най-добрите млади строители ще получат купи и награди и правото да участват на национално състезание, което ще се проведе в Пловдив.

 Image 40 ученици от Южна България се състезават за най-добър млад строител 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
anonimen
anonimen
15.03.2013 17:42 17:42

6tom sa pysnali ganev i marin da sa sastezavat 100% sme zagybili te za ni6ty ne staat osven da govorqt

Back to top button