Хасково

Хасковска филоложка на форум в Берлин

Валентина ВанчеваХасковската филоложка Валентина Ванчева взе участие в семинар в Берлин. Педагози от Полша, Швеция, Белгия, Чехия, Италия и други европейски страни са обсъдили въпроси, свързани с езиковото обучение на деца- билингви.

Проблемите са актуални поради свободното движение на хора в ЕС, затова и темата бе „Говорим по европейски“, обясни Ванчева. Нейният доклад впечатлил аудиторията с идеята речниковият запас на малчуганите да се увеличава чрез използването на мултимедия.

Педагозите посетили немско-френска и немско-английска детска градина, немско-руско училище и други специализираните езикови центрове, които оказват помощ и с консултации на родители и ги приобщават към културата на страната, която са избрали да живеят.

Както Haskovo.info писа, Валентина Ванчева е една от трите авторки на програмата за изучаване на руски в детски градини в Хасково. Тя води занимания в 4 от общо 15-те групи в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button