Хасково

Близо 80 на сто от административните дела приключили в срок

Административен съд-ХасковоСредно по 16,60 дела на месец са разгледали през миналата годината шестимата съдии от Хасковския административен съд. Действително обаче натовареноността им възлиза на 17,84 дела месечно. Разликата се дължала на факта, че от 21 февруари до 17 юли съдиите са работили в намален състав от петима магистрати, уточниха от Административния съд.

Данните са от годишния доклад за дейността на съда за 2012 г., приет на Общо събрание на съдиите от Административен съд в Хасково, на което е присъствала и Анна Димитрова, съдия във ВАС
Ппрез изминалата година са образувани общо 1029 дела. Като се прибавят несвършените от 2011 година дела и върнатите за ново разглеждане те стават 1 195 дела. С акт по същество са приключили 875 административни и касационни дела, а 150 са били прекратени поради нередовност или недопустимост на оспорването.

Средната продължителност на разглеждане на делата в Административен съд- Хасково през 2012 година е 2,35 месеца за административните дела и 2,16 месеца за касационните дела.

Като положителна тенденция в работата на хасковските магистрати се посочва срочността при постановяването на крайния акт по делата. През отчетния период в 3- месечен срок, са свършени общо 942 броя административни и касационни дела или над 78% от всички подлежащи на разглеждане дела.

Наред с това се констатира и високо качеството на постановените от съда актове. От върнатите през 2012 г. от Върховния административен съд 246 дела, в 194 случая са потвърдени съдебните актове, постановени от административните съдии в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button