Хасково

Магазини продават месо с неясен произход и негодни стоки, отнасят акт

БАБХ - ХасковоПореден случай на продажба на негодно месо са констатирали от Областната агенция за безопасност на храните. Този път месото, което е било с неясен произход, се продавало в хранителен магазин в Димитровград.

Откритото количество, което било около 3 килограма е иззето от обекта и е насочено към екарисаж. То е било без задължителната здравна и идентификационна маркировка. На собственика е съставен акт като за това нарушение глобата е от 300 д 500 лева.

За непълна информация върху етикетите на продукти е санкциониран друг хранителен магазин, този път в Хасково. Той също е отнесъл санкция от 1 000 до 2 000 лева. Толкова е и глобата на предприятие за производство на закуски, което не е изпълнило старо предписание.

Другите два акта, съставени от инспекторите, са в Свиленград. Глобена е продавачка в хранителен магазин, работела без заверена здравна книжка и обект, в който са се продавали стоки с изтекъл срок на годност.

Общо 123 проверки за извършили от Агенцията за безопасност на храните в региона през миналата седмица. Освен съставените 5 акта, са издадени и 18 предписания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
svetla
svetla
19.03.2013 13:40 13:40

A zashto ne kazvate koi e magazina?Tova e nashe pravo da znaem za da ne hodim pove4e tam.Zashto ste tolkova potaini?????

Ist.K
Ist.K
20.03.2013 6:48 6:48

Крият се имената на фирмите и собствениците им , за да могат шефовете на Агенцията да прибират рушвети.По голям крадец и разбойник от директора им Вълчанов няма, а също и от този бездарник Мартин .Но нейсе времето им свършва, след министъра им, идва ред и на ген. им директор и тогаз ще видим тези крадливи мишки и рекетьори какво ще правят.Мисли си Вълчанов че като натопи д-р Лавчев в услуга на министър Найденов си е осигурил служба до пенсия , но уви времето за възмездие е близо.

Стоян
Стоян
20.03.2013 8:17 8:17

Напълно съм солидарен с коментиращите.Сегашното ръководство на Агенцията по храните е пълна пародия на ръководство.Чуди се Вълчанов как да краде пари.Октопод от негови фирми е на всякъде , независимо от конфликта на интереси.Но няма го вече министъра да го покрива.Времето му е изтекло. Вярно е че се крият нарушители, за да ги чакат после с пари.Какво значи глоба 200-300 лв.за месо с неизвестен произход, то може да е добито от умрели животни или от кучета.За това нека нарушителите да ги вадят на яве , пък нека други да смеят да нарушават законите.От публичността по голям контрол няма.Другото са само далавери за лично и партийно облагодетелствуване.

0001
0001
20.03.2013 8:34 8:34

Всеки ден има поместен материал от такава дейност на тия глупци.123 проверки пълен талаш,лъжа и измама.
ПРЕДЛАГАМ
Един голям билборд на площада,след всяка проверка,дори ежедневно да се поместват имената и фирмите на нарушителите и колко са глобени.
Също така имената на най грубите нарушители на ПДУП-СЪС СНИМКОВ М-Л,да гледат хората и да знаят…

Back to top button