Хасково

Наградиха победителите от конкурса „Вълшебството на сезоните“

КонкурсътАстрономическата обсерватория към Младежкия център награди победителите от конкурса „Вълшебството на сезоните“. Над 150 снимки и повече от 1 000 рисунки са си оспорвали първите места в надпреварата.

Конкуренцията между участниците е била ожесточена, защото в конкурса са участвали много деца от цяла България. Въпреки това компетентно жури, в което са участвали фотограф и художник, е оценило най-добрите творби. Днес те бяха подредени в изложба във фоайето на Младежкия център.

КонкурсътКонкурсът се проведе в две категории – за снимка и рисунка и в 3 възрастови групи – 7-9 клас, 10-11 клас и над 19 години. Заради големия брой участници и на деца в предучилищна възраст, са стимулирани и техни произведения. Наградите раздаде ръководителят на Астрономическата обсерватория Йоанна Кокотанекова. Освен 18-те отличени в отделните категории, бяха връчени и няколко поощрителни награди.

Събитието съвпадна с настъпването на астрономическата пролет, което се случи точно в 13,02 минути днес. В този час слънцето пресече пролетната равноденствена точка и от южната небесна полусфера премина в северната, разказа Йонна Кокотанекова. Днес е денят на пролетното равноденствие и денят е равен по продължителност на нощта. По този повод всички желаещи успяха да наблюдават безопасно слънцето с помощта на специален уред коронадо.

Конкурсът Конкурсът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button