Хасково

16-годишен рани баща си в катастрофа, няколко часа по-късно блъсна и дете

Image16-годишно момче без книжка причини две катастрофи за ден и рани тежко баща си и 6-годишно дете, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Хасково.

Първият инцидент е станал около 12 часа на километър след село Нова надежда. Там 37-годишният баща преотстъпил колата Фолксваген Голф на неправоспособния си син. Младежът без книжка шофирал с несъобразена скорост и на прав участък на пътя загубил контрол над управлението, излязъл извън платното в дясно по посока на движението и се преобърнал. От удара е пострадал бащата, който се е возил на предната седалка. С множество охлузни и порезни рани по лицето и сътресение на мозъка той е настанен в МБАЛ-Хасково.

След инцидента катастрофиралият автомобил е откаран от правоспособен водач в къщата на собственика в селото. В 17 часа обаче неправоспособният младеж отново решил да подкара колата по селските улици. Поради неправилно движение на заден ход, без да се убеди, че пътят зад Голфа е свободен, той прави второ произшествие и удря клекнало зад колата 6-годишно момче.

От удара детето е с фрактура на двете кости на подбедрицата на десен крак, фрактура на седмо ребро вдясно и разкъсна рана на лявото ухо. Момченцето е настанено в болницата в Хасково.

От Областната дирекция на МВР в Хасково уточниха за Haskovo.info, че на бащата са съставени два акта – за липсва на застраховка „Гражданска отговорност“ и за предоставяне на автомобил на неправоспособен водач. На 16-годишното момче е съставен акт за шофиране с несъобразена скорост по време на първия инцидент. За втория инцидент е образувано досъдебно производство и прокуратурата тепърва ще прецени дали да отнесе делото в съда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button