Хасково

Пишман шофьорът от Узунджово редовно карал колата на татко си

катастрофа

Бащата Асен Борисов

16-годишно момче без книжка причини две катастрофи за ден и рани тежко баща си и 6-годишно дете. Първият инцидент станал на километър преди хасковското село Нова Надежда. Семейството на 16-годишният Ангел отивало за дърва, а 37-годишният баща Асен Борисов преотстъпил на неправоспособния си син шофьорското място.

На прав участък от пътя обаче заради движение с несъобразена скорост, Ангел изгубил контрол и колата се обърнала. С множество охлузни и порезни рани по лицето и сътресение на мозъка той е настанен в МБАЛ-Хасково, а към момента състоянието му е стабилно.

Той искаше да кара, да се научи. Пукна се гумата, колата се завъртя и се обърнахме, каза пред Haskovo.info Асен. Той не поиска да бъде снимам, но призна, че и друг път е давал колата на неправоспособния си син.

„Няма книжка. Тръгнаха за дърва и той молеше таткото си да му даде да кара. Позволи му, но колата се обърна. Снахата и внука са добре“, разказа бабата на момчето Анка Димитрова. По думите й Асен Борисов е позволил на сина си да шофира, за да се научи. „Да се научи, ама виж какво стана“, допълни бабата.

След инцидента катастрофиралият автомобил е откаран в къщата на семейството в Узунджово. Малко по-късно обаче Ангел отново подкарал колата, за да я вкара в гаража и блъснал клекнало зад колата 6-годишно момче. От удара детето е с фрактура на двете кости на подбедрицата на десен крак, фрактура на седмо ребро вдясно и разкъсна рана на лявото ухо. Момченцето е настанено в болницата в Хасково с опасност за живота.

катастрофа

Момчето, което отрече да е Ангел

Взе ключовете от сестра си, тя не даваше, удари я, взе ключовете, дет да даде напред, даде назад, а детето никой не видя, не видяхме хич казъм. Бяхме вън 500 човека, но никой не видя, разказа баба Анка, която станала свидетел на трагедията. Той много съжалява за станало, цяла вечер не е спал. За бащата незнам, има ли книжка, няма ли, ние живеем отделно, сподели още възрастната жена. Тя каза, че внукът й е бил разпитан в Детска педагогическа стая.

Около обяд Ангел дойде да види баща си в болницата. Виждайки екипа ни обаче, близките му започнаха да го крият, а по-късно да отричат, че това не е той и да го представят с различни имена – първо Али, после Андрей. „Аз не съм. Няма такива работи, аз не съм Ангел“, твърдеше момчето.

На бащата са съставени два акта – за липса на застраховка „Гражданска отговорност“ и за предоставяне на автомобил на неправоспособен водач. На 16-годишното момче е съставен акт за шофиране с несъобразена скорост по време на първия инцидент. За втория инцидент е образувано досъдебно производство и прокуратурата тепърва ще прецени дали да отнесе делото в съда.

Видео Вижте видео репортаж

катастрофа

Майката на Ангел

 

катастрофа

Бабата Анка Димитрова

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button