Регион

Шефът на митница Свиленград с лекция в Одрин

ЛекциятаНачалникът на митница Свиленград Тодор Караиванов изнесе публична лекция в Тракийския университет в Одрин. Пред студенти от Департаментите на здравеопазването, културата, спорта, логистиката и външната търговия, преподаватели и гости от бизнеса, той представи работата на Агенция „Митници“ и особено на Митница Свиленград.

Караиванов запозна присъстващите с проекта за реконструкция на МП „Капитан Андреево“ и очакваните резултати, свързани с намаляване на времетраенето за обработка и проверка на превозните средства и пътникопотока. „Подобряване на условията за работещите там и за преминаващите, както и оборудването с нови технически средства и системи ще превърнат МП „Капитан Андреево“ в един от най-модерните сухопътни пунктове в Европа“, подчерта още началникът на Митница Свиленград.

ЛекциятаВ презентацията си пред препълнената аудитория той акцентира още върху основните дейности на митническата администрация и успехите в борбата с наркотрафика, нарушенията на права върху интелектуална собственост и други нарушения, насочени срещу икономическите интереси на Република България и ЕС. В заключение Караиванов описа пред студентите митническата професия като предизвикателство, отговорност и енциклопедичност, като пожела на младите хора успех в усвояването на знанията и в реализацията им.

Публичната лекция на началника на митница Свиленград беше по покана на ръководството на Тракийския университет и бе част от семинар на тема „Дни на външната търговия и логистика в Тракия“. С презентации в семинара участваха и Регионалния директор на митниците и търговията в регион Тракия в Република Турция Мюслюм Ялчън, както и представители на индустриални и логистични центрове. В края на семинара лекторите получиха почетни плакети от ректора на университета д-р Иенер Йорук.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
селяка
селяка
21.03.2013 16:03 16:03

Божеее – цяла лекция изнесъл – иначе пет думи на кръст не може да каже…

nel
nel
24.03.2013 16:33 16:33

nqkoi mu q e napisal

Back to top button