Хасково

63-мата най-добри по испански на олимпиада в Хасково

Откриването на олимпиадатаНационалната олимпиада по испански език, чийто домакин е ГПЧЕ „Асен Златаров“, бе тържествено открита тази вечер в Драматичния театър „Иван Димов“ в Хасково. Стартът официално де даден с концерт „За Испания, Дон Кихот и още нещо!“, а спектакълът бе своеобразен поздрав към всички участници в надпреварата.

Общо 63-ма ученици ще мерят сили в престижното състезание, което започва утре. Представителите на хасковската езикова гимназия са 8. Училището за първи път в историята си е домакин на национална олимпиада по испански. Доверието им е гласувано заради добър опит от други олимпиади. По време на откриването началникът на регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов съобщи, че най-вероятно догодина Хасково ще е домакин и на националната олимпиада по английски език.

В гимназията испанският е сред най-предпочитаните езици, като четири класа в гимназията го изучават като първи език. Дванайсетокласниците, които попаднат в първата десетка на класирането от олимпиадата, ще бъдат приети без изпит в Софийския университет „Климент Охридски“.

Откриването на олимпиадата   Откриването на олимпиадата
 Откриването на олимпиадата  Откриването на олимпиадата
 Откриването на олимпиадата Откриването на олимпиадата 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button