Хасково

Над 200 безработни се редят на опашка за работа

 Трудова борсаНад 200 безработни чакаха на опашки, за да кандидатстват за работа на организираната днес в Хасково Трудова борса 2013. Свободни позиции бяха обявили работодатели от 18 фирми от различни браншове в  региона. Те провеждаха директни интервюта с желаещите.

Сред най-предпочитаната свободна позиция бе тази на продавач – консултант, за която на дълга опашка чакаха десетки безработни. Сред тях и 45-годишният Деян Тенчев, който от близо 2 години е без работа. На много места кандидатствах, нямам претенции към работата, сподели пред Haskovo.info той. По думите му в момента трудно се намира работа, а основната пречка пред него е възрастта, защото обикновено се търсят хора до 35 години.

Шансът да си намериш работа е 1 към 50, каза пък 45-годишната Иванка Димитрова от село Боян Ботево. Жената от 10 години е безработна и затова тук е дошла да си намери „каквото има“. Няма претенции към работата, защото има само основно образование. Основният проблем по селата е, че след като закриха борсите там хората нямат пари да дойдат до града да се подпишат в Бюрото по труда и им прекъсват регистрацията, твърди тя.

Трудова борса

Галина Делчева, работодател

Сред предлаганите свободни позиции днес бяха – инженер, шлосери, заварчици, готвачи, сервитьори, шивачи. Не всички работодатели успяха да си намерят подходящите кадри, но имаше и такива, които останаха доволни. Собственикът на счетоводна къща Галина Делчева се спряла на няколко подходящи кандидатури за оперативен счетоводител. Явиха се 12 души за длъжността, аз лично не очаквах такъв интерес. Не е лесно да си намериш добър работник, а тук дойдоха кандидати с необходимата квалификация и опит, каза тя.

Трудовата борса, която се организира от Бюрото по труда, се прави ежегодно и е в помощ както на работодателите, така и на безработните, коментира началник-отдел „Посреднически услуги“ Лиляна Кирякова.

Трудова борса 
Трудова борса

Деян Тенчев

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Георги Маринов
Георги Маринов
27.03.2013 12:34 12:34

Защо никой не отрази голямата блъсканица;многото чакане;изхабените нерви и поредната организаторска некадърност на същите Чиновници

bravo
bravo
27.03.2013 16:48 16:48

интересно какво правят от Бюрото по труда през останалото време на годината и намират ли изобщо работа на някого

trudova borsa 2
trudova borsa 2
27.03.2013 18:35 18:35

Играят карти на компютъра или се ровят в интернет.Когато САМ си намериш работа и отидеш да се отпишеш,ти връчват формуляри за подпис,че ТЕ ти били намерили работата и така отчитат дейност.Има двама мъже,ма възраст,които само се чудят какво да правят по цял ден и даже с компа не могат да се оправят.

дас
дас
28.03.2013 20:41 20:41

искам да се вземат мерки и тия некадърници да ги махнат от работа там не могат да работят с компютъра

Back to top button