Хасково

268 души поискаха данъчни облекчения от НАП Хасково

ПариОт началото на тазгодишната данъчна кампания 268 жители на областта са поискали от НАП в Хасково да им бъдат възстановени надвнесени данъци заради различни облекчения.

Лични вноски за застраховка „Живот“, правени през предходната година, намаляват дължимия данък върху доходите. Това е и една от най-честите причини клиенти на приходната администрация в региона да ползват данъчни облекчения, показва анализ на местния офис на НАП. Облекчения се полагат и при внасяни през миналата година суми за доброволно здравно осигуряване, осигурителен стаж при пенсиониране, дарени средства за култура, Български червен кръст, Фонда за лечение на деца, Фонда за трансплантации.

Млади семейства, теглили ипотечен кредит, също могат да заявят правото си на данъчно облекчение. Намалената работоспособност, която също дава право на данъчно облекчение, се доказва с решение от ТЕЛК, напомнят още от НАП в Хасково.

НАП напомня, че за да се ползва данъчно облекчение е необходимо данъчната декларация да е подадена в срок – 30 април и към нея да са прикрепени необходимите документи, удостоверяващи  правото на облекчение. До днес в офиса в Хасково доходите си от миналата година са декларирали общо 4 130 физически лица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button