Хасково

Обрат: Оправдаха Младен от Корен за убийството на баба Милка

Оправдателна присъда

Младен Младенов

Пълен обрат претърпя процесът срещу 30-годишния Младен Младенов от село Корен, който бе обвинен в убийство и изнасилване на 78-годишната Милка Стефанова. След 2 години зад решетките, днес 5-членен състав на Хасковския окръжен произнесе оправдателна присъда.

Младен Младенов бе признат за невинен по повдигнатите му две обвинения. Първото – че умишлено е умъртвил Милка Стефанова по особено мъчителен начин и второто – за изнасилване. Оправдателната присъда бе произнесена от съдия Кольо Димитров, а след прочитането й подсъдимият Младен не успя да сдържи сълзите си.

Има справедливост, каза неговият баща, който до последно твърдеше, че синът му е невинен. Съдът отхвърли и всички граждански искове от близките на жертвата за нанесени неимуществени вреди. След 2 години в затвора, днес белезниците бяха свалени от ръцете на Младен в съдебната зала, тъй като съдът измени мярката му от задържане под стража в подписка.

Младен бе защитаван от адвокат Марин Марковски и Георги Зарчев. В пледоариите си по-рано днес те настояваха за оправдателна присъда. Обвинението в лицето на прокурор Дарина Славова искаше доживотна.

Оправдателна присъдаОбвинението се държеше само на един косъм, коментира адвокат Георги Зарчев. Става въпрос за косъма, намерен в бельото на Младен от жертвата, за който назначената ДНК-експертиза доказа, че е от възрастната жена. Той обаче може да е бил подхвърлен, каза Зарчев. Според него признанията за убийството, които в началото Младен направи, са изтръгнати под полицейски натиск. Има разминавания и в часа, в който е настъпила смъртта на баба Милка. По дъното на килотите й е открит биологичен материал, който не е от Младен, но е сигурно, че е от мъж, който е неизвестен. Изследвани са над 30 вещи на Младен и никъде не са открити следи от кръв или нещо друго, посочи Зарчев. 

Попитан защо тогава Младен е привлечен като обвиняем за тежкото престъпление, Зарчев заяви, че полицаите просто са търсели компания, която е пила тази вечер в селото, спрели са се на него, защото има пръстен. Въпросният пръстен бе едно от веществените доказателства, иззети от Младен, а експертиза доказа, че с него са нанасяни удари на жертвата, тъй като имало орнаменти, които съвпадат.
Близките на жертвата от село Корен днес споделиха, че се страхуват от Младен.

Haskovo.info припомня, че жестокото убийство стана навръх Великден 2011 година. Според обвинението Младен след пиянски запой нахлул в дома на старицата, нанесъл й удари по лицето и я изнасилил. След това отново се присъединил към компанията си, а жената починала. 

Прочетената днес оправдателна присъда подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив, считано от днес. Прокурор Дарина Славова бе категорична, че ще я протестира още в понеделник.

Оправдателна присъда  Оправдателна присъда 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
trrtrtrtrtr
trrtrtrtrtr
29.03.2013 18:05 18:05

Ей,помаците са си помаци.

Анонимен
Анонимен
30.03.2013 8:20 8:20

zar4ev e izmamnik i e lux

Катил Въжаров
Катил Въжаров
31.03.2013 16:41 16:41

Народен съд за съдиите! Скоро!

utgyfy
utgyfy
31.03.2013 23:12 23:12

tva moji da se sly4i samo v BG nikade drygade ako ne6e v nqkoiq dryga darjava 6tqha da go izgorqt jiv dobre kosama e podhvarlen ami otpe4ataka ot prastena kaji mi Zar4ev kak 6te spi6 spokoino ne moga da povqrvam ami ako se slu4i na maika ti pak li 6te opravdae6 zaradi pari aaaaa

utgyfy
utgyfy
31.03.2013 23:18 23:18

tva moji da se sly4i samo v BG nikade drygade ako ne6e v nqkoiq dryga darjava
6tqha da go izgorqt jiv dobre kosama e podhvarlen ami otpe4ataka ot prastena
kaji mi Zar4ev kak 6te spi6 spokoino ne moga da povqrvam ami ako se slu4i na
maika ti pak li 6te opravdae6 zaradi pari aaaaa

Анонимен
Анонимен
02.04.2013 1:13 1:13

eto tova e na6eto bg-podkupni izmekjari-advokati!!!za sagalenie nikakva spravedlivost?!!!zakoni-nikakvi!!!zatova 6te ima prestapnici,korupcija i t.n.!!!

Back to top button