Хасково

30 фирми от региона с приз за социална отговорност

Стефан Димитров30 фирми от Хасковска област ще получат награди за „Социално отговорна компания – партньор на община за 2012 година“. Подобни награди се връчват за първи път в региона от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) съвместно с кметовете на общините Хасково, Димитровград, Харманли, Симеоновград, Тополовград и Ивайловград

Те са откликнали на отправената от КРИБ в края на миналата година покана към всички 11 общини от област Хасково да номинират за приза фирми, които работят на територията на съответната община и отговарят на критериите за корпоративна социална отговорност.

Критериите за номинации са свързани с участието им в обществено значими проекти на местната и националната власт по отношение на благоустройството и устойчивото развитие на съответната община, програми за благотворителност, инвестициите в инфраструктура, здравеопазване, образование, спорт и култура, платени данъци и такси.

За целта във всяка община е била съставена специална комисия, която е определила 30 фирми от 6-те общини да получат грамота за „Социално отговорна компания – партньор на община за 2012 година“. Най-много – 8 са фирмите, посочени от община Хасково. 7 са излъчените от община Тополовград, по 4 от общините Харманли и Ивайловград, по 3 компании са номинирали общините Димитровград и Симеоновград.

Целта на наградата е да повиши и популяризира усилията на фирмите към корпоративна социална отговорност. В област Хасково има фирми, които развиват своята дейност в тази посока, независимо от кризата и тежкото положение, в което българският бизнес се намира в момента. Те трябва да бъдат стимулирани и поощрени в това отношение, коментира регионалният председател на конфедерацията Стефан Димитров.

Официалната церемония по награждаването е утре. Наградите ще връчат Стефан Димитров и заместник-председателят на КРИБ Петър Кънев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Стефан Димитров
Стефан Димитров
01.04.2013 15:05 15:05

Стефан Димитров ще връчва награди за корпоративна социална отговорност? Ама кога му обясниха какво значи това? Сигурно „Неохим“ ще е на първо място в класацията

ГОШО
ГОШО
02.04.2013 12:42 12:42

нЯМА ЛИ КОЙ ДА МУ КАЖЕ НА ТОВА МОМЧЕ,ЧЕ Е МНОГО СМЕШЕН!!!!

Back to top button