Хасково

Засилени проверки на яйца и агнешко за празниците

Агнешко месоЗасилени проверки по търговската мрежа заради Великденските празници предприемат от днес Българската агенция по безопасност на храните. Те ще бъдат насочени към яйцата, бои за яйца, агнешко месо и козунаци по повод наближаващите Великденски празници и Гергьовден.

Ще бъдат проверени всички цехове за пакетиране на яйца, които на територията на Хасковска област са 4. Масираните проверки ще обхванат складове за търговия на едро, магазинната мрежа и заведенията за обществено хранене. Ще се следи за произхода, качеството, срока на годност и правилното съхранение на стоките, които традиционно се предлагат за Великден.  

От агенцията продължават и с регулярните си проверки като през миналата седмица са съставили 5 акта на нарушители. Бистро в Димитровград е глобено заради продажба на бира с изтекъл срок на годност. Магазин в града пък е отнесъл акт за продажба на риба без необходимата документация. В Хасково е глобен стол за обществено хранене, заради неизпълнение на предишно предписание.
Инспекторите са засекли и кафе-аператив в хасковско село, което е работело без регистрация по Закона за храните.

Общо 122 проверки са извършили през миналата седмица от Областната агенция по безопасност на храните, съставени са 6 предписания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Петрова
Петрова
01.04.2013 14:41 14:41

Това е много хубаво,но нека проверяват и сергиите на пазара-вече времето се стопля,а яйцата по цял ден са на сергиите!

ицо
ицо
01.04.2013 21:58 21:58

абе хора оставете производиелите да глатнат малко ваздох.ето за това сме на тази хал.стига с тези вносни меса и други продукти.

Back to top button